Mainos
Mainos

Italian poliisi selvitti mafian koodikielen

Italian poliisi on onnistunut ratkaisemaan mafian koodikielisen viestin, kertoo sanomalehti The Telegraph verkkosivuillaan.

Kooditeksti liittyy Italian poliisin mukaan mafian jäsenyysriitteihin.

Kolmesivuinen, käsinkirjoitettu teksti löytyi Roomasta murhatutkinnan yhteydessä. Tutkinta liittyi Ndrangheta mafian jäsenen murhaan.

Ndrangheta on kasvanut Italiassa hyvin varakkaaksi ja vaikutusvaltaiseksi järjestöksi. Se on erikoistunut muun muassa kokaiinin salakuljetukseen ja kiristykseen.

Italian poliisin mukaan koodikieli koostuu antiikin Kreikan kirjoituksesta ja egyptiläisistä hieroglyfeistä. 

Kaksi koodeista ja sanaristikoista kiinnostunutta italialaispoliisia alkoi tutkia tekstin merkkejä ja onnistuivat avaamaan koodin. Läpimurto tapahtui, kun he oivalsivat erään symbolin tarkoittavan c-kirjainta.

Teksti paljastaa Italian poliisin mukaan yksityiskohtaisia tietoja uusien jäsenten vihkimistilaisuudesta.

Mafiaan liittyvän on esimerkiksi viillettävä itseään niin, että hän vuotaa verta. Veri symboloi uskollisuutta mafiaperhettä kohtaan.

Kooditeksti kertoo myös, että jäsenkaste voidaan tehdä vain pyhässä ja turvatussa paikassa ja läsnä saa olla viisi ihmistä.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme