Mainos
Mainos

Italian rannikkovartiosto pelasti jälleen satoja Välimerellä

Italian rannikkovartiosto kertoi tänään pelastaneensa 801 siirtolaista Välimerellä. Siirtolaiset pelastettiin kahdelta eri veneeltä ja mukana pelastusoperaatiossa oli myös Suomen vartiolaiva Merikarhu. 

Suurin osa veneissä olleista oli rannikkovartioston mukaan syyrialaisia ja irakilaisia. Viime aikoina siirtolaismäärät Välimerellä ovat lähteneet jälleen nousuun. Osasyynä tähän pidetään itäisen reitin sulkeutumista EU:n ja Turkin sopimuksen myötä.

Italian rannikkovartioston mukaan yhteen veneeseen oli ahtautunut jopa 515 ihmistä ja toiseen 286. Toisen veneen pelastuksessa auttoi Suomen vartiolaiva Merikarhu, joka on ollut auttamassa Välimeren valvonnassa Euroopan rajaviranomaista Frontexia tammikuusta lähtien.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n mukaan nyt pelastetut ihmiset olivat suurin yksittäinen yritys päästä Eurooppaan kuluneen vuoden aikana ja määrien pelätään kasvavan.

Italian kautta Euroopaan on pyrkinyt järjestön mukaan huhtikuun aikana yli 9 000 ihmistä, kun taas Kreikan kautta Eurooppaan on pyrkinyt noin 3 650. Italian sisäministeriön mukaan toukokuun 10. päivään mennessä Italiaan oli saapunut veneellä noin 30 000 siirtolaista. Määrä on edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna pienentynyt 14 prosentilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme