Mainos
Mainos

Italian ulkoministeri: Yhdysvallat varoittanut Italiaa mahdollisista terrori-iskuista

Yhdysvaltojen viranomaiset ovat varoittaneet Italiaa mahdollisista iskuista. Italian turvallisuuspalvelu etsii viittä mahdollista epäiltyä, Italian ulkoministeri sanoi torstaina.

Paolo Gentiloni viittasi ”mahdolliseen terrori-iskuun, joka voi kohdistua Rooman Pietarinkirkkoon, Milanon tuomiokirkkoon tai Scala-teatteriin”. Vihje mahdollisista jihadisti-iskuista tuli Yhdysvaltojen keskusrikospoliisi FBI:lta.

– Turvallisuusjoukkomme yrittävät tunnistaa viittä ihmistä, Gentiloni sanoi Italian julkiselle televisioyhtiö RAI:lle.

Italia nosti Pariisin terrori-iskujen jälkeen turvallisuusvalmiuttaan tasolle kaksi, joka on toiseksi korkein asteikolla, jossa maa ei ole suoran hyökkäyksen kohteena.

– Sisäministeri on selittänyt monta kertaa, että olemme korkealla turvallisuustasolla, mitä tulee historiallisiin paikkoihin sekä paikkoihin, joihin kokoontuu paljon ihmisiä, kuten stadioneille ja katetdraaleihin, etenkin Pietarinkirkkoon. Nämä olivat paikkoija, joita FBI korosti eilen, Gentiloni sanoi.

Ulkoministerin mukaan varoitukset otetaan erittäin vakavasti etenkin, kun ne tulevat Yhdysvalloista.

Gentiloni sanoi, että Yhdysvaltojen suurlähetystö Roomassa oli suosittanut turisteille erityistä varovaisuutta tietyissä osissa Italiaa, mutta ei ollut suoraan ohjeistanut olemaan menemättä sinne.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme