Mainos
Mainos

Italiassa Ei Berlusconille -päivä

Tuhansia ihmisiä osallistui tänään Roomassa pääministeri Silvio Berlusconin vastaiseen mielenosoitukseen. Ei Berlusconille -päivä keräsi kuitenkin selvästi vähemmän osallistujia kuin joulukuussa, jolloin liikkeellä oli jopa puoli miljoonaa ihmistä.

Mielenosoitus järjestettiin muutama päivä sen jälkeen, kun Berlusconin hallitus voitti luottamuslauseäänestyksen parlamentissa.

Ei Berlusconille -päivän järjestäjä on poliittisiin puolueisiin sitoutumaton liike, joka levittää tietoa marsseista internetissä. Marssijat vaativat pääministerin eroa ja heiluttelivat ministereitä pilkkaavia kumiukkeleita.

Berlusconin puoluetta ovat riepottaneet viime kuukausina sisäiset kiistat, ja pääministerin lähipiiri on korruptioskandaalien pyörteissä. Samaan aikaan maata piinaa 25 prosentin nuorisotyöttömyys.

- Tämä todella saa voimaan pahoin, tämä koko mafia Italian politiikassa. Olemme saaneet tarpeeksemme, sanoi marssiin osallistunut Valeria Leggeri.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme