Mainos
Mainos

Italiassa kriisikokous lintuinfluenssan takia

Viranomaiset kertovat ryhtyneensä tiukkoihin turvatoimiin estääkseen taudin leviämisen. Ihmiselle vaarallista tautityyppiä on löydetty villijoutsenistä Etelä-Italiasta.

Italian terveysviranomaiset ovat pitäneet kriisikokouksen lintuinfluenssan vuoksi. Uuutistoimisto Ansan mukan kokousta johti terveysministeri Francesco Storage.

Italian eteläosien viranomaiset kertovat, että tiukkoihin varotoimiin taudin leviämisen ehkäisemiseksi on jo ryhdytty.

Ihmiselle vaarallista H5N1-virusta on todettu villijoutsenista Pugliassa, Calabriassa ja Sisiliassa. Tautilöydökset varmistuivat H5N1-tyypiksi eilen.

Italian viranomaiset tähdensivät, että vaarallista virusta on löydetty villijoutsenista eikä siipikarjasta.

Eilen varmistui myös, että ihmiselle vaarallista lintutautia on tavattu villijoutsenilla myös Kreikassa Eegean meren saarella ja Bulgariassa lähellä Romanian rajaa. Eilen Italiassa ja Kreikassa varmistuneet tautitapaukset olivat ensimmäiset viralliset tartunnat EU:n alueella.

H5N1-tyypin virus on tappanut Turkissa neljä ihmistä. Alkuvuonna 2003 ensimmäisen kerran havaittu tauti on vaatinut Aasiassa ainakin 84 uhria.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme