Mainos
Mainos

Italiassa maa järissyt jälleen - useita kuollut

Pohjois-Italiaan on jälleen iskenyt voimakas maanjäristys. Varhain aamulla alkaneen järistyksen voimakkuus oli 5,8 Richterin asteikolla. Pohjois-Italiassa maa järisi tuhoisasti vain runsas viikko sitten. Iltapäivällä alueelta raportoitiin taas useita jälkijäristyksiä.

Italialaisten viranomaisten mukaan järistyksessä kuoli ainakin 15 ihmistä. Viranomaisten mukaan järsityksen jäljiltä on myös useita ihmisiä kateissa.

Kolme heistä sai surmansa tehtaan romahdettua San Felice del Panarossa. Viranomaistietojen mukaan useita ihmisiä on myös jumissa romahteneiden rakennusten raunioissa.

Maan vavahtelu tuntui koko pohjoisen Italian alueella. Järistyksen keskus oli lähellä Bolognan ja Parman kaupunkeja.

Ihmiset säntäsivät paniikissa kaduille. Kaltevasta tornistaan kuuluisassa Pisassa evakuoitiin varotoimena toimistoja. Järistysalueen junayhteydet ovat myös suljettuina, kertoo italialainen uutistoimisto.

Järistys romahdutti rakennuksia, jotka olivat edellisen, yhdeksän päivän takaisen järistyksen heikentämiä. 20. toukokuuta tapahtunut järistys aiheutti kuuden ihmisen kuoleman. Se tuhosi rakennuksia, ja tuhannet ihmiset ovat sen jälkeen joutuneet majoittumaan teltoissa.

Järistysalueella asuu yhä noin 7 000 ihmistä telttaleireissä edellisen järistyksen jäljiltä. Telttaleirejä on lähes 90 ja ne on rakennettu pelloille, urheilukentille, parkkipaikoille ja kouluille.

Alueella on tapahtunut kahden viime viikon aikana useita jälkijäristyksiä.

(MTV3 - STT -Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme