Mainos
Mainos

Italiassa tehtiin maailmanennätyspitsa - pituutta yli puolitoista kilometriä

Italiassa on rikottu maailman pisimmän pitsan ennätys. Yli puolentoista kilometrin mittainen margherita-pitsa tarjoiltiin Milanossa meneillään olevassa maailmannäyttelyssä.  

Mittaa pitsalla oli tarkalleen 1595 metriä ja 45 senttimetriä. Sen valmistamiseen oli käytetty 1500 kiloa tomaatteja, yli puolitoista tonnia mozzarella-juustoa ja valtava määrä oliiviöljyä. Pitsanteossa oli mukana 80 kokkia eri puolilta Italiaa.  

Edellinen ennätyksenhaltija oli Espanja, jonka ennätyspitsalla oli mittaa 1141,5 metriä.  

Pitsan esittelyyn tarvittiin yli 800 pöytää. Sitä tarjoiltiin ensimmäisille 300000 halukkaalle maailmannäyttelyssä vierailevalle. 300 metrin pätkä pitsasta varattiin paikalliselle ruokapankille.  

Pitsan paistamiseen tarvittiin kolme minuuttia per metri, ja se valmistettiin viidessä erikoisvalmisteisessa uunissa margherita-pitsan 126. syntymäpäivän kunniaksi.  

Pitsan ystävät toivovat, että ennätyksen avulla saadaan lisää kansainvälistä tukea Italian ehdotukselle saada margherita YK:n kulttuurijärjestön Unescon kulttuuriperintölistalle.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme