Mainos
Mainos

Italiasta löytyi yksisarvinen kauris

Myytti yksisarvisista ei ilmeisesti olekaan pelkkä myytti. Italialaiselta luonnonsuojelualueelta on nimittäin löytynyt metsäkauris, jonka otsassa kasvaa keskellä sarvi.

1-vuotias metsäkauris syntyi vankeudessa tutkimuskeskuksen puistossa toscanalaisessa Praton kaupungissa lähellä Firenzeä. "Yksisarviseksi" nimetyllä eläimellä uskotaan olevan geneettinen vika, sillä sen kaksossisaruksella on kaksi sarvea.

Praton Luonnontieteiden keskuksen johtaja Gilberto Tozzi arvelee, että tämänkaltaiset poikkeavuudet ovat saattaneet inspiroida yksisarvisen myytin syntyä.

Yksisarvinen, hevosenkaltainen olento, jolla on maagisia parantavia voimia, on esiintynyt legendoissa ja tarinoissa läpi historian, aina muinaisista ja keskiaikaisista teksteistä Harry Potterin seikkailuihin.

Yksisarviset kauriit ovat harvinaisia mutta eivät ennenkuulumattomia. Asiantuntijoiden mukaan vielä harvinaisempaa on kuitenkin se, että sarvi on keskellä päätä.

Muiden nisäkkäiden on uskottu myötävaikuttaneen yksisarvisen myyttiin. Näiden joukossa on muun muassa sarvivalas, jolla on pitkä, spiraalimainen torahammas.

(MTV3-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme