Mainos
Mainos

Itämerenalueen pääministerikokous alkaa Riiassa

Itämerenmaiden pääministerit kokoontuvat tänään illansuussa Latvian pääkaupunkiin Riikaan, missä pidetään huomenna alueen pääministerikokous.

Kokouksen pääasioita ovat mm. EU:n laajentuminen, taloudellinen yhteistyö sekä järjestyneen rikollisuuden torjunta, missä maiden kesken alkanutta yhteistoimintaa aiotaan jatkaa. Tapahtuman mielenkiintoa lisää se, että Itämerenalueen pääministerit tapaavat nyt ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun EU päätti aloittaa jäsenyysneuvottelut kahden alueen maan: Puolan ja Viron kanssa sekä hyväksyi pohjoisen ulottuvuuden osaksi unionin ulkopolitiikkaa. Kokoukseen osallistuu myös EU:n komission puheenjohtaja Jacques Santer sekä puheenjohtajamaan Britannian varapääministeri John Prescott.

Pohjoismaiden ja Baltian maiden lisäksi Itämeri-yhteistyössä ovat mukana Venäjä, Puola ja Saksa. Pohjoismaista mukana ovat myös alueen ulkopuoliset Norja ja Islanti. Saksaa edustaa liittokansleri Helmut Kohl ja Venäjältä tulee pääministeri Viktor Tshernomyrdin. Pääministeri Paavo Lipposella (sd.) on tapaaminen Tshernomyrdinin kanssa tänään illalla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme