Mainos
Mainos

Itämeri-kokous päättyi Pietarissa

Pietarin toiveet Venäjän Suomenlahden-satamien kehittämisestä, Pietarin ja Saksan välisen meritien sisällyttämisestä EU:n TEN-hankkeiden joukkoon sekä ympäristöjoukkojen perustamisesta olivat laajasti esillä Itämeri-kokouksessa, joka päättyi Pietarissa tänään.

Parinkymmenen Itämeren alueen kaupungin yhteistyökokous hyväksyi julkilausuman, jossa varovaisin sanakääntein tuettiin Pietarin kokouksessa lobbaamia hankkeita. Kouriintuntuvia päätöksiä kaksipäiväisessä tapaamisessa ei tehty, vaan ehdotusten valmistelua jatketaan tulevaisuudessa.

Kokousta isännöinyt Pietarin pormestari Vladimir Jakovlev korosti useaan kertaan Itämeri-yhteistyön merkitystä alueen kaikkinaiselle kehitykselle. Jakovlev muistutti, että meritie on halvempi, ympäristöystävällisempi ja maareittejä nopeampi ratkaisu, kun raja- ja tullimuodollisuudet jäisivät pois.

Jakovlevin esitys kansainvälisten ympäristöjoukkojen perustamisesta sai kokouksessa osin varauksellisen vastaanoton. Jakovlevin ajatuksena on perustaa YK:n alaisuudessa toimiva joukko-osasto, joka olisi aina valmiina torjumaan ympäristötuhojen tai luonnonmullistusten aiheuttamia vahinkoja. Pietari on myös tarjoutunut isännöimään kyseisen joukko-osaston koulutuskeskusta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme