Mainos
Mainos

Itar-Tass: Norjalaistarkastajat lähdössä venäläistroolarilta

Kaksi norjalaista kalastustarkastajaa nousi viikonloppuna Jäämerellä seilanneelle Elektron-alukselle ja ilmoitti löytäneensä sieltä laitonta kalastusvälineistöä. Viranomaiset kutsuivat laivan satamaan, mutta se suuntasi Barentsinmerelle.

Venäläistroolarin mukaansa kaappaamat norjalaiset kalastustarkastajat valmistautuvat lähtemään laivasta, kertoo uutistoimisto Itar-Tass aamulla. Troolari pakeni viikonvaihteessa Norjan aluevesiltä Barentsinmerelle.

Neuvotteluja käydään edelleen, koska Elektron-troolarin kapteenin vaatimuksia ei ole hyväksytty. Hän on kehottanut Norjan rannikkovartioston alusta vetäytymään Elektronin läheisyydestä.

Rannikkovartiosto yritti yöllä pysäyttää troolarin etenemisen sotkemalla sen potkurin köyteen. Myös Venäjän viranomaiset ovat luvanneet pysäyttää troolarin. Itar-Tassin mukaan paikalle on saapunut toinenkin Murmanskiin rekisteröitynyt troolari auttamaan Elektronin miehistöä.

Kalastustarkastajat nousivat Elektronille lauantaina ja ilmoittivat löytäneensä sieltä laitonta kalastusvälineistöä. Troolari määrättiin satamaan, mutta se suuntasikin Barentsinmerelle.

(MTV3-STT-Itar-Tass-NTB)

Lue lisää aiheesta norjalaisen Aftenpostenin verkkosivuilta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme