Mainos
Mainos

Itäsaksalaisen euro on vasta 83 senttiä

Entisen Itä-Saksan alueella työskentelevä on ottanut kiinni länsisaksalaisen palkkatasoa, kertoo taloustutkimuslaitos Ifo.

Itäsaksalaiset ansaitsivat keskimäärin 83 prosenttia länsisaksalaisten palkkatasosta vuonna 2009, kun lukema vuonna 1991 Saksojen yhdistymisen jälkeen oli vain 57 prosenttia.

Bruttokansantuote on Saksan itäosissa peräti kaksinkertaistunut 20 vuodessa. Vuoden 1991 lukema 9751 euroa on vaihtunut 19 500 euroon vuonna 2009. Läntisessä Saksassa bkt nousi samassa ajassa vain 12 prosenttia.

Ifon tutkimuksen tilasi Super Illu -aikakauslehti, jonka mukaan Itä-Saksassa odotettiin yhdistymisen jälkeen vieläkin ripeämpää kiriä Länsi-Saksan taloustilanteen saavuttamiseksi.

Työttömyys nakertaa yhä itäistä Saksaa länttä enemmän. Saksan tilastokeskuksen uusimmissa laskelmissa länsisaksalaisista ilman työtä on 6,6 prosenttia, mutta idässä lukema on peräti 11,5 prosenttia.

(MTV3- STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme