Mainos
Mainos

Itätimorilaisia tunkeutui lähetystöön

Yli 30 itätimorilaista tunkeutui tänään Itävallan suurlähetystöön Indonesian pääkaupungissa Jakartassa. He vaativat saada tavata Indonesiassa vierailulla olevan YK:n erityislähettilään.

Erityislähettiläs Jamsheed Marker palasi Jakartaan Itä-Timorista, missä hän oli kolmipäiväisellä vierailulla. Lähetystöön tunkeutuneet tähdensivät, että he eivät yritä saada turvapaikkaa ulkomailta, vaan nimenomaan tavata erityislähettilään.

Vuoden 1995 syyskuun jälkeen yli sata itätimorilaista on paennut eri maiden suurlähetystöihin Jakartassa ja pyytänyt turvapaikkaa. Turvapaikkoja on myöntänyt Portugali, Itä-Timorin entinen siirtomaahallitsija. Myös Suomen suurlähetystöön tunkeutui neljä itätimorilaista 1993, mutta heille ei myönnetty turvapaikkaa.

Indonesia valtasi Itä-Timorin 1975 ja liitti sen seuraavana vuonna alueeseensa. YK ei ole tunnustanut alueliitosta. Itä-Timorissa toimii itsenäisyyttä vaativa Fretilin-sissiliike.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme