Mainos
Mainos

Itävallalle sapiskaa EU:n raporttiluonnoksessa

Itävallalta vaaditaan "kiireellisiä toimia" rasistista ja muukalaisvihamielistä propagandaa vastaan politiikassa.

Wienin Hofburgin linna

Vaatimus sisältyy Euroopan neuvoston rasismin ja suvaitsemattomuuden vastaisen komission raporttiluonnokseen, josta Helsingin Sanomat uutisoi aamun lehdessään.

Raporttiluonnoksen sanamuoto on poikkeuksellisen kova. Se annettiin Itävallan hallitukselle mielipiteenvaihtoa varten ennen sen lopullista hyväksymistä. EU:n Itävalta-työryhmää johtavan presidentti Martti Ahtisaaren on määrä tavata kaksi muuta työryhmän jäsentä ja itävaltalaisia kansalaisoikeusjärjestöjä Heidelbergissa Saksassa alkuviikosta.

Jörg Haiderin Vapauspuolueen nousu Itävallan hallitukseen sai EU:n varpaisilleen.

Vapauspuolue on yrittänyt rajoittaa viime aikoina Itävallassa sananvapautta nostamalla syytteitä tiedotusvälineitä vastaan. Siksi esimerkiksi tähän uutiseen sisältyvien raporttiluonnoksen tietojen julkaiseminen voisi johtaa siellä oikeustoimiin. Kolmen niin sanotun viisaan Itävalta-ryhmästä ei haluttu kommentoida, kuuluuko Euroopan neuvoston raportti heidän aineistoonsa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme