Mainos
Mainos

Itävallan hallituksessa eripuraa

Itävallan hallituspuolueet ovat eri mieltä EU:n muiden jäsenmaiden ehdotuksesta, jonka mukaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tutkijat selvittäisivät, onko Itävalta sitoutunut noudattamaan yleiseurooppalaisia arvoja.

Wienin Hofburgin linna

Konservatiivisen Kansanpuolueen johtaja liittokansleri Wolfgang Schüssel sanoo hallituksensa toimivan yhteistyössä tutkijoiden kanssa, vaikka jatkoikin olevansa tyytymätön suunnitelmaan. Äärioikeistolaisen Vapauspuolueen johtaja varaliittokansleri Susanne Riess-Passer puolestaan sanoo, että hallitus on yhteistyössä tutkijoiden kanssa vain, jos pakotteista luopumisesta on selvä aikataulu. Sellaista aikataulua ei suunnitelmassa ole. EU:n 14 muuta jäsenmaata aikovat vain tarkastella suhteitaan Itävaltaan, kun tutkijat ovat antaneet raporttinsa.

Passer

Keskeistä suunnitelmassa on, että tutkijat selvittävät Vapauspuolueen poliittisen luonteen kehittymisen, kirjoitti Itävallan uutistoimisto APA illalla. Sillä viitataan Vapauspuolueen vuosien mittaan esittämiin natsismia ylistäviin lausuntoihin. Schüssel puolustaa Vapauspuoluetta sanomalla, että se on muuttunut tultuaan hallituspuolueeksi. Vapauspuolue torjuu puolueeseensa kohdistuvan tutkimuksen.

(STT-APA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme