Mainos
Mainos

Itävallan hallitusratkaisu sinettiä vailla

Itävaltaan on syntymässä hallitusratkaisu, joka kelpuuttaa myös äärioikeistolaisen Vapauspuolueen hallitukseen.

Haider, Jörg

Konservatiivisen Kansanpuolueen johtaja Wolfgang Schüssel ilmoitti myöhään eilen sopineensa hallitusohjelmasta Vapauspuolueen johtajan Jörg Haiderin kanssa. Kiistelty Haider ei itse ole mukana hallituksessa.

Liittopresidentti Thomas Klestilin on kuitenkin vielä hyväksyttävä hallituspohja. Hallitusohjelman sisällöstä kerrotaan tarkemmin julkisuuteen vasta sitten, kun ohjelma on esitelty Klestilille. Vapauspuolueen mukaantulo Itävallan hallitukseen on jo ennakolta nostattanut jyrkkiä vastalauseita ulkomailla.

Wiesenthal: Haider ei vaarallinen

Natsi-Saksan sotarikollisten jäljittäjänä tunnettu Simon Wiesenthal ei pidä Jörg Haideria uhkana Itävallan demokratialle. Wiesenthal arvioi eilen hollantilaisen televisioyhtiön haastattelussa, että Haiderin äärioikeistolaisen Vapauspuolueen vaalimenestys selittyy vanhoja valtapuolueita vastaan tarkoitetuilla protestiäänillä.

Wiesenthal ei pidä Haideria uusnatsina tai natsimielisenä, vaan luokittelee hänet lähinnä oikeistopopulistiksi.
(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme