Mainos
Mainos

Itävallan poliisi syyttää ruotsalaistyttöä terrorismista

Itävallan poliisi on nostanut syytteet 17-vuotiasta ruotsalaistyttöä vastaan. Tyttöä epäillään terrorismista, koska hänen arvellaan matkustaneen Wieniin matkallaan kohti Syyriaa. Poliisin edustaja sanoi, että tyttö oli matkalla Syyriaan liittyäkseen jihadisteihin.

Somalia-taustaisella tytöllä ei ole entuudestaan mitään siteitä Syyriaan. Tytön vanhemmat ottivat yhteyttä poliisiin, ja kertoivat tytön matkasuunnitelmista sekä aikeista liittyä Isisiin.

Itävallan poliisi otti tytön kiinni Wienissä lauantaina. Tyttö on Ruotsin kansalainen, mutta puhuu ruotsia murtaen. Tyttö on sanonut Itävallan poliisille, ettei hän ollut matkalla Syyriaan, vaan ainoastaan tervehtimään ystäviään Itävaltaan.

Poliisi ei uskonut tytön omaa lausuntoa, vaan nostivat syytteet vanhempien kertoman ja myös muun tiedon perusteella. Poliisi ei kertonut tarkemmin, mistä muusta tiedosta on kysymys.

Oikeuden on nyt päätettävä, joutuuko tyttö tutkintavankeuteen vai vapautetaanko hänet. Tytön äiti on matkustanut Itävaltaan tyttärensä tueksi.

Alaikäisiä Syyriaan pyrkineitä on pidätetty ennenkin. Britannian, Kanadan, Saksan, Turkin ja Yhdysvaltojen poliisit ovat pidättäneet joko yksin tai pienissä ryhmissä matkustavia nuoria, jotka ovat pyrkineet Syyriaan sen jälkeen kun Isis on vallannut laajoja alueita Irakissa ja Syyriassa.

Toukokuussa itävaltalainen tuomioistuin langetti kahden vuoden vankeustuomion 14-vuotiaalle pojalle, joka latasi netistä pomminteko-ohjeita pelikonsoliinsa. Poika myönsi teon ja hänet tuomittiin terrorismista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme