Mainos
Mainos

Itävallan presidentti väläytti liittymistä Natoon

Itävallan presidentti Thomas Klestil vaati tänään avointa keskustelua Itävallan mahdollisesta liittymisestä Natoon. Presidentti sanoi, että jääminen kansainvälisten turvallisuusrakenteiden ulkopuolelle saattaa olla riski puolueettomalle Itävallalle.

Televisiossa puhunut Klestil vakuutti, että Itävallalle on edullisempaa laajentaa rauhan ja turvallisuuden vyöhykettä kuin jäädä sen reunalle.

Itävallan sosiaalidemokraateista ja konservatiivisesta kansanpuolueesta koostuva hallitus on jakautunut Nato-kysymyksessä. Sosiaalidemokraatit kannattavat perinteisesti puolueettomuutta, kun taas konservatiivit ovat avoimesti Nato-jäsenyyden kannalla. Klestil kuuluu konservatiiveihin.

Itävallan hallitus laatii parhaillaan selvitystä Nato-jäsenyyteen liittyvistä valinnoista, Klestil sanoi. Hänen mielestään kysymystä on lähestyttävä avoimesti ja ilman tabuja.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme