Mainos
Mainos

Itävallan turmatunnelista uusia ruumiin jäänteitä

Itävallassa Kaprunin junaturmaa tutkivat viranomaiset ovat löytäneet lisää ihmisten jäänteitä onnettomuustunnelista.

Itävallan viime lauantaisen junaturman tutkijat ovat löytäneet onnettomuuspaikalta uusia ihmisruumiin jäänteitä. Jos kyseessä on kokonainen ruumis, se nostaisi turmassa kuolleiden määrän 156:een.

Turman syy on yhä epäselvä. Itävaltalaisen Kronenzeitung-lehden mukaan hydrauliikassa käytetty bioöljy ja eristeenä käytetty styropori saattoivat sytyttää tuhoisan tulipalon Kitzsteinhornin vuoristojunassa. Lehden tämän päiväisessä numerossa haastatellun asiantuntijan mukaan viallinen pyörän laakeri on saattanut kuumennuttuaan sytyttää bioöljyn, joka syttyy nopeammin kuin tavanomainen öljy.

Jos junan pyörässä on laakerivika, pyörän napa kuumenee voimakkaasti. Lämpö välittyy edelleen junan alumiinikuoreen, joka johtaa myös hyvin lämpöä, sanoo koneenrakennusinsinööri Raimund Reisacher lehdelle. Junan alumiiniseinien välissä eristeenä käytetty styropori, eräs polystyreenivaahtomuovi, sulaa ja syttyy tuleen myös verrattain alhaisessa lämpötilassa.

Tämän jälkeen alumiinikori alkaa repeillä hitsaussaumoista, mikä saattaa selittää eloonjääneiden kuulemat räjähdyksiä muistuttaneet äänet.
(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme