Mainos
Mainos

Itävallan Vapauspuolueelle uusi johtaja

Itävallan äärioikeistolainen Vapauspuolue (FPÖ) valitsi tänään uudeksi puheenjohtajakseen Mathias Reichholdin, joka tunnetaan FPÖ:n johtohahmon Jörg Haiderin luottomiehenä. Reichhold, 45, pyrkii palauttamaan äänestäjien luottamuksen Vapauspuolueeseen.

Vapauspuolue ja sen myötä koko Itävalta ajautui poliittiseen kriisiin, kun FPÖ:n sisäiset ristiriidat johtivat varaliittokansleri Susanne Riess-Passerin sekä kahden muun ministerin eroon ja hallituksen kaatumiseen vajaat kaksi viikkoa sitten. Maan parlamentti hajotettiin eilen ennenaikaisten vaalien pitämiseksi.

Reichhold sai noin 90 prosenttia äänistä ylimääräisessä puoluekokouksessa, joka pidettiin Oberwartissa Etelä-Itävallassa. Reichhold varoitti ennen äänestystä, että hän ottaa viran vastaan vain saadessaan ainakin 80 prosentin kannatuksen. Sen sijaan Jörg Haider ei tullut edes kokouspaikalle.

Parlamenttivaalien ajankohdaksi on kaavailtu 24. marraskuuta, mutta päivästä ei ole vielä päätetty lopullisesti.
(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme