Mainos
Mainos

Itävallassa lukuisia lasketteluonnettomuuksia vähälumisen talven takia

Lumenpuute on pakottanut hiihtokeskukset käyttämään tekolunta rinteisiin syökseviä tykkejä ja tämä on aiheuttanut suuren piikin onnettomuustilastoissa, The Local -julkaisu kertoo.

Itävallan viranomaiset kertovat, että päivittäin kirjataan jopa 330 lasketteluonnettomuutta, joiden aiheuttamat vammat ovat vaatineet sairaalahoitoa. Tapausten vakavuus on vaihdellut murtuneista jaloista kuolemantapauksiin.

Syy onnettomuusmäärien kasvuun on se, että tekolumella on pystytty luomaan vain kapea kaistale lunta, jossa laskettelijoiden on vaikeampi väistellä toisiaan. Toinen syy on se, että tekolumi on luonnollista lunta kovempaa, joka pahentaa kaatumisen aiheuttamia vammoja.

Esimerkiksi sunnuntaina 27.12. 21-vuotias saksalaislaskettelija kuoli, kun hän ajautui kapealta lumikaistaleelta pois metsään ja osui useisiin puihin. Laskettelija menehtyi vaikka hänellä oli kypärä ja muita suojavarusteita yllään.

Myös lumitykit ja ihmisiä ohjeistavat kyltit ovat olleet osallisina onnettomuuksissa. 6-vuotias poika törmäsi lumitykkiin pää edelle ja 13-vuotias tyttö ajoi päin ohjekylttiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme