Mainos
Mainos

Itävalta aikoo kansanäänestää boikotista

Itävallan hallitus pitää kiinni suunnitelmastaan järjestää kansanäänestys EU-maiden pakotetoimista, vaikka jo nyt näyttää selvältä, että ns. kolmen viisaan ryhmän raportin perusteella pakotteet voitaisiin purkaa.

Tavalliset itävaltalaiset sanovat tuomitsevansa EU-toimet, jos äänestys järjestetään.

FPÖ myönteisenä

Itävallan vapauspuolueen FPÖ:n varapuheenjohtaja ja parlamenttiryhmän puheenjohtaja Peter Westenthaler uskoo ns. kolmen viisaan ryhmän antavan Itävalta- raportin syyskuun lopussa. Westenthaler sanoi, että hän odottaa raportin olevan myönteinen sekä Itävallalle että FPÖ:lle.

-Kolme viisasta ovat todella viisaita ja he tuntevat Itävallan tilanteen, totesi Westenthaler. Hän kertoi keskustelleensa presidentti Martti Ahtisaaren ja ryhmän kahden muun jäsenen kanssa 75 minuuttia. Ryhmä oli Westenthalerin mukaan kiinnostunut erityisesti Vapauspuolueen EU-politiikasta, vähemmistökysymyksistä ja siirtolaispolitiikasta.

-FPÖ ei ole tehnyt mitään väärää. Koko tutkimusprosessin taustalla on Itävallan sosialidemokraattinen puolue SPÖ, joka joutui oppositioon 30 vuoden vallassaolon jälkeen, Westenthaler sanoi tänään. Westenthalerin mukaan koko tutkintaprosessi boikotteineen on "typerä".

-On kuitenkin hyvä, että koko Eurooppa saa tietää millainen puolue FPÖ on todellisuudessa, Westenthaler sanoi. FPÖ:n varapuheenjohtaja kertoi vieneensä ryhmälle myös tervehdyksen Jörg Haiderin johtamasta Kärntenin osavaltiosta ja toistaneensa Haiderin aiemmin esittämän vierailukutsun Kärnteniin.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme