Mainos
Mainos

Itävalta huolissaan pakolaisongelmasta

Itävallan sisäministeri Karl Schlögl on kehottanut kaikkia EU-maita osallistumaan kurdipakolaisongelman ratkaisemiseen. Italiaan vyöryneet pakolaisaallot eivät saa jäädä ainoastaan Italian niskoille, Schlögl sanoi Itävallan televisiolle antamassaan haastattelussa myöhään eilen.

Schlöglin mukaan Itävalta on valmis auttamaan Italiaa, jos se myöntää poliittisen turvapaikan vain sitä todella tarvitseville. Italiaan on tullut viime viikkojen aikana yli 1 200 kurdipakolaista, ja tuhansia on ilmeisesti vielä tulossa.

Pakolaistulva on herättänyt Saksassa ja Itävallassa pelkoa siitä, että Italia toimii pakolaisille vain väylänä muihin Euroopan maihin. Saksa ja Itävalta ovatkin ryhtyneet jälleen valvomaan rajojaan, vaikka ns. Schengenin sopimuksen on määrä poistaa valvonta EU-maiden sisärajoilta.

Itävallan, Italian, Saksan, Sveitsin, Ranskan ja Turkin poliisiviranomaisten on määrä neuvotella pakolaisongelmasta alkuviikosta.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme