Mainos
Mainos

Itävalta pysäytti siirtolaisjunan, kyydissä satoja ihmisiä

Sadat siirtolaiset ovat tänään pyrkineet junan kyydissä Unkarista Itävaltaan. Matka kuitenkin pysähtyi jo rajan tuntumassa, kun Itävallan turvallisuusviranomaiset pysäytti junan.

Itävallan viranomaiset pysäyttivät tänään junan, jonka kyydissä sadat siirtolaiset pyrkivät Unkarista Itävaltaan. Juna lähti tänään Itävaltaa kohti sen jälkeen, kun se oli ollut tuntikausia jumissa Hegyeshalomin kylässä Unkarin puolella rajaa. 

Unkarin viranoamiset olivat päättäneet vain muutamaa tuntia aiemmin, että siirtolaiset pääsevät matkaan, vaikka heillä ei ole EU-alueella matkustamiseen tarvittavia viisumeita.

Itävallan poliisi kertoi uutistoimisto AFP:lle, että junan kyydissä on noin 400 siirtolaista. Poliisin mukaan ihmiset ohjattiin pois junasta.

Monet junan kyydissä olleista siirtolaisista ovat syyrialaisia. He olivat viettäneet monta päivää Budapestin juna-asemille ennen matkaan lähtöään. Budapestin asemilla oli jopa noin 2 000 syyrialaista.

Poliisin mukaan Unkariin palautetaan ne siirtolaiset, jotka on jo rekisteröity maassa. Muut saavat jatkaa matkaansa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme