Mainos
Mainos

Itävalta-raportti tänään Ranskalle

Viisaiden työryhmä, johon kuuluvat presidentti Martti Ahtisaaren lisäksi Espanjan entinen ulkoministeri Marcelino Oreja sekä saksalainen professori Jochen Frowein, käyvät presidentti JacquesChiracin virka-asunnolla Elysee-palatsissa kuudelta illalla luovuttamassa työnsä tulokset. Työryhmä sai kesällä tehtäväkseen selvittää Itävallan ihmisoikeustilannetta ja vähemmistöjen kohtelua, sekä Vapauspuolueen luonnetta.

EU:n puheenjohtajamaa Ranska on ollut yksi johtavista voimista 14 EU-maan Itävalta-boikotissa ja se aloittanee raportin saatuaan keskustelut boikotista muiden jäsenmaiden kanssa.

Päätös boikotin aloittamisesta tehtiin tammikuun viimeisenä viikonloppuna sen jälkeen, kun Itävaltaan oli muodostettu hallitus, jossa toisena kumppanina oli äärioikeistolainen Vapauspuolue FPÖ. Useimmat EU-maat ovat ilmeisesti jo valmiit purkamaan boikotin, mutta mikään maa ei ole suunnitellut irtautua siitä yksin.

EU-maiden johtajat tapaavat seuraavan kerran henkilökohtaisesti lokakuun puolivälissä Biarritzin huippukokouksessa.
(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme