Mainos
Mainos

Itävalta tarjoamassa kansalaisuuttaan Pohjois-Italian saksankielisille

Itävallan uusi oikeistohallitus haluaa tarjota Pohjois-Italian saksankieliselle väestölle Itävallan kaksoiskansallisuutta.

Kansalaisuushanke on raivostuttanut Italian hallituksen, ja sen on sanottu avaavan vanhoja haavoja maailmansotien ajalta. Italilalaispoliitikot ovat jyrkästi tuominneet Itävallan hankkeen nationalistiseksi ja sanovat sen uhkaavan alueen herkkää etnistä tasapainoa.

Pohjois-Italiassa Itävallan rajalla sijaitseva Etelä-Tiroli kuului ennen Itävalta-Unkariin, mutta ensimmäisen maailmansodan jälkeen se luovutettiin osaksi Italiaa. Benito Mussolini yritti asuttaa aluetta italialaisella väestöllä, mutta nykyisinkin alueen enemmistön muodostaa saksankielinen väestö.

Niin italian- kuin saksankielisillä on alueella omat koulunsa ja jopa omat baarinsa ja ravintolansa. Alueella on autonomia, ja se saa rahallista tukea Italian hallinnolta, mikä on kuitenkin vähentänyt separatismia alueella.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme