Mainos
Mainos

Itävalta tarjoamassa kansalaisuuttaan Pohjois-Italian saksankielisille

Itävallan uusi oikeistohallitus haluaa tarjota Pohjois-Italian saksankieliselle väestölle Itävallan kaksoiskansallisuutta.

Kansalaisuushanke on raivostuttanut Italian hallituksen, ja sen on sanottu avaavan vanhoja haavoja maailmansotien ajalta. Italilalaispoliitikot ovat jyrkästi tuominneet Itävallan hankkeen nationalistiseksi ja sanovat sen uhkaavan alueen herkkää etnistä tasapainoa.

Pohjois-Italiassa Itävallan rajalla sijaitseva Etelä-Tiroli kuului ennen Itävalta-Unkariin, mutta ensimmäisen maailmansodan jälkeen se luovutettiin osaksi Italiaa. Benito Mussolini yritti asuttaa aluetta italialaisella väestöllä, mutta nykyisinkin alueen enemmistön muodostaa saksankielinen väestö.

Niin italian- kuin saksankielisillä on alueella omat koulunsa ja jopa omat baarinsa ja ravintolansa. Alueella on autonomia, ja se saa rahallista tukea Italian hallinnolta, mikä on kuitenkin vähentänyt separatismia alueella.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot