Mainos
Mainos

Itävalta uusi lakiaan ihmisoikeuksien parantamiseksi

Itävalta suhtautuu luottavaisesti tänään aloittaneen Itävalta-ryhmän työhön ja sen lopputuloksiin. Maan hallitus on kuitenkin kaiken varalta valmistautunut Itävalta-ryhmän raportointiin korjaamalla vanhaa lainsäädäntöä ihmisoikeuksien parantamiseksi.

Itävallan yleinen luottamus täällä Itävallassa perustuu siihen että kansalaisten että poliittikkojen mielestä presidentti Martti Ahtisaaren kokemus monimutkaisten kriisien selvittämisessä on sitä luokkaa, että hänen arvostelukykyynsä voidaan luottaa.

Maan hallitus on kaiken varalta muuttanut maan lakeja, vaikka se onkin aiemmin sanonut, ettei sitä voida moittia ihmisoikeuskysymyksistä. Tämän kuun alussa maan parlamentti hyväksyi perustuslakiin lisäyksen, joka vahvistaa halun suojella maan etnisiä vähemmistöjä ja tunnustaa niiden kieli ja kulttuuri.

Esimerkiksi Burgerlandissa Unkarin rajalla 50:ssä kunnassa on nyt uudet kaksikieliset nimikyltit ja jopa

Haider, Jörg

Vapauspuolueen entisen johtaja Jörg Haiderin oma maakunta Karintia, tunnustaa slovenien oikeuden oman kielensä käyttöön.

Sisäministeriö perusti kesäkuun lopussa erityisen komission valvomaan poliisien valtuuksia ja sama ministeriö on ehdottanut, ettei maassa jo laillisesti asuvilta ulkomaalaisilta enää vaadittaisi erillistä työlupaa.

Nykyhallitus on päättänyt myös, että juutalaisilta sodan aikana pidätetty omaisuus maksetaan takaisin mahdollisimman nopeasti. Näiden uudistusten takia Itävalta on sitä mieltä, että tuskin missään muussa EU-maassa asiat ovat yhtä hyvässä jamassa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme