Mainos
Mainos

Itävalta vetosi EU:hun pakotteiden vuoksi

Itävallan presidentti Thomas Klestil on pyytänyt EU:ta harkitsemaan uudelleen virallisten suhteiden jäädyttämistä, joita se on määrännyt Itävallan uuden hallituksen vuoksi. EU on luvannut ottaaa Klestilin pyynnön huomioon.

Itävallan hallituspuolueet ja oppositioon jääneet sosiaalidemokraatit ovat puolestaan syyttäneet toinen toisiaan eilisen ja viime yön väkivaltaisista mielenosoituksista. Jörg Haiderin mielestä vihreiden ja sosiaalidemokraattien ei pitäisi kiihdyttää kannattajiaan kaduille. Demarit taas katsovat yhteenottojen olevan Haiderin pitkään jatkuneiden provokaatioiden tulosta.

Itävallan kansainvälinen eristäminen saattaa maksaa maalle huomattavia summia muun muassa menetettyinä matkailutuloina, sillä Alppien turistikohteissa on jo kirjattu ensimmäisiä peruutuksia. Turismista saa toimeentulonsa noin puoli miljoonaa itävaltalaista.
(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme