Mainos
Mainos

Itävaltalainen Fritzl myönsi raiskaukset ja insestin

Itävallassa tytärtään lähes neljännesvuosisadan vankina pitänyt Josef Fritzl on tunnustanut syyllistyneensä insestiin, raiskauksiin ja vapaudenriistoon. Hän kiistää syytteet murhasta ja orjuuttamisesta.

Oikeudenkäynti alkoi aamulla. 73-vuotias Fritzl peitti kasvonsa kansiolla saapuessaan oikeustaloon St. Pöltenissä eikä suostunut vastaamaan lukuisan toimittajajoukon kysymyksiin. Hänen odotetaan saavan elinkautisen vankeustuomion.

Tuomari Adrea Humer muistutti istunnon aluksi, että kyseessä on yksityisen henkilön - ei koko paikkakunnan saati kansakunnan tekemä rikos.

Fritzl on tunnustanut pitäneensä tytärtään kellarissa 24 vuotta. Tytär synnytti insestin seurauksena seitsemän lasta.

Vajaa vuosi sitten paljastuneen tapauksen oikeudenkäynti kestänee viikon.

Oikeudenkäynti sujui suljetuin ovin

Toimittajat odottivat kiinnostuneina Fritzlin suljetuin ovin käydyn oikeudenkäynnin päättymisestä. Oikeustalon ulkopuolella oli pienimuotoinen mielenosoitus, jonka poliisit pitivät hallinnassa. Fritzlin käly nähtiin oikeustalon ulkopuolella. Hän ei kuitenkaan halunnut antaa lainkaan kommentteja medialle.

Katso Josef Fritzlin saapuminen oikeudenkäyntiin:

Katso Risto Puolimatkan juttu (Kymmenen uutiset 16.3.2009)

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme