Mainos
Mainos

Itävaltalaislentäjä tuomittiin köysirataturmasta

Viime syyskuussa yhdeksän turistia kuoli, kun helikopteri pudotti betonilohkareen köysiradan päälle.

Itävaltalaismies tuomittiin 15 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen onnettomuudesta, jossa hänen kuljettamansa helikopteri pudotti Alpeilla köysiradan päälle 680-kiloisen betonilohkareen.

Yhdeksän saksalaisturistia sai surmansa viime syyskuussa sattuneessa turmassa Tirolissa lähellä Söldeniä. Heistä kuusi oli lapsia. Lisäksi seitsemän ihmistä loukkaantui vakavasti.

Onnettomuuden aiheutti helikopterin tekninen vika. Lentäjää syytettiin huolimattomuudesta ja vaaran aiheuttamisesta. Hän ei olisi saanut lentää köysiradan yläpuolella, sillä se oli kielletty niin ilmailusäännöissä kuin helikopteriyrityksen ohjeissa.

Lentäjä olisi voinut saada kovemman rangaistuksen, mutta tuomiossa huomioitiin onnettomuuden johtuneen kopterin toimintahäiriöstä.

Betonilohkare pudotti yhden köysiradan gondoleista ja sai kaksi muuta heilumaan niin rajusti, että osa matkustajista lensi ulos. Kopteri oli kuljettamassa rakennusmateriaaleja yli 3300 metrin korkeudessa sijaitsevalle Schwarze Schneiden -vuorelle.

(MTV3-STT-Reuters-APA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme