Mainos
Mainos

Itsemurhaisku Länsirannalla

Kolme israelilaissotilasta loukkaantui vakavasti palestiinalaismiehen tehtyä itsemurhaiskun Länsirannalla. Isku tapahtui sotilaiden suosimassa kahvilassa. Palestiinalaismies oli vyöttänyt itsensä voimakkailla räjähteillä. Sama kahvila yritettiin räjäyttää jo seitsemän vuotta sitten.

Myös Jerusalemin vanhassa kaupungissa on kahakoitu muslimien perjantairukousten jälkeen, mutta levottomuudet eivät tiettävästi ole vaatineet kuolonuhreja.

Nyt kolmisen kuukautta kestänyt palestiinalaisten kansannousu on vaatinut jo yli 300 ihmishenkeä.

Neuvottelut paikoillaan


Lähi-idän neuvottelut junnaavat Washingtonissa Yhdysvalloissa. Palestiinalaisedustajan mukaan neuvottelujen ilmapiiri oli eilen niin huono, että Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright ei aikonut osallistua keskusteluihin.

Keskustelut tyssäsivät, kun Israelin edustaja alkoi jälleen vaatia suurempia osia palestiinalaisten alueista.

Bill Clintonin isännöimissä neuvotteluissa yritetään sopia Israelin ja palestiinalaisten alueiden rajoista. Palestiinalaiset haluvat perustaa oman valtion Länsirannalle ja Gazaan, kun taas Israel haluaa pitää itsellään alueita, joilla on suuria israelilaisten asutuksia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme