Mainos
Mainos

Itsemurhaisku tappoi yli 20 Tšadissa, maan hallitus syyttää Boko Haramia

Tšadissa Keski-Afrikassa 23 ihmistä on kuollut ja yli sata loukkaantunut itsemurhaiskuissa. Maan hallitus syyttää hyökkäyksistä terroristijärjestö Boko Haramia.  

Itsemurhapommitukset tehtiin pääkaupunki N'Djamenassa sijaitsevan poliisin päämajan ja poliisiopiston ulkopuolella. Hallituksen tiedotteen mukaan myös neljä terroristia sai surmansa.  

N'Djamenaan ei ole aiemmin tehty vastaavankaltaisia pommi-iskuja. Boko Haram ei ainakaan heti iskun jälkeen ilmoittautunut iskun tekijäksi. Tsadilaiset joukot ovat osallistuneet taisteluihin Boko Haramia vastaan. Terroristijärjestö on vallannut laajoja alueita Tsadin naapurimaassa Nigeriassa.

Boko Haramin kuusi vuotta kestäneen terrorin aikana on kuollut ainakin 15 000 ihmistä ja 1,5 miljoonaa on jättänyt kotinsa. Terroristiärjestö haluaa perustaa islamilaisen valtion Koillis-Nigeriaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme