Mainos
Mainos

Itsemurhapommittaja iski armeijan saattueeseen Irakissa

Irakissa armeijan saattueen kimppuun hyökännyt itsemurhapommittaja surmasi useita 25 ihmisiä. Tiedot kuolleiden lukumäärästä ovat ristiriitaisia. Poliisilähteiden mukaan iskussa kuoli 22 sotilasta ja kolme ohikulkijaa. Armeijan ja lääkärilähteiden mukaan kuolleita oli 12.

Pohjois-Irakin Mosulissa tapahtuneessa iskussa kuolleista suurin osa oli maan armeijan sotilaita ja loput ohikulkijoita.

Räjähdyksessä myös loukkaantui useita ihmisiä.

Iskun tekijöistä ei ole tietoa, mutta itsemurhapommien tiedetään olevan terroristijärjestö al-Qaidan tyypillinen toimintatapa.

Vankilahyökkäyksessä 12 kuollutta

Viime yönä Irakissa hyökättiin myös kahteen vankilaan. Vankien vapauttamista yrittäneet asemiehet tappoivat ainakin 12 Irakin turvallisuusjoukkojen jäsentä ja haavoittivat 40:tä.

Tajin ja Abu Ghraibin vankiloihin tehdyt hyökkäyksen kestivät viranomaisten mukaan noin kymmenen tuntia.

Irakissa on pelkästään tässä kuussa kuollut yli 500 ihmistä väkivaltaisuuksissa. Levottomuudet juontavat juurensa maan kurdiväestön ja shiia- sekä sunnimuslimien välisistä jännitteistä.

(MTV3 – STT – Reuters – AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme