Mainos
Mainos

Itsemurhapommittaja iski turistikohteeseen Egyptissä

Itsemurhapommittaja räjäytti itsensä lähellä Karnakin temppeliä Luxorin turistikaupungissa Egyptissä.

Iskussa loukkaantui neljä egyptiläistä, heidän joukossaan on silminnäkijöiden mukaan kauppiaita ja poliiseja. Yhtäkään turistia ei ole loukkaantunut.

Lähteiden mukaan kolme aseistautunutta miestä yritti rynnätä tiesulun yli Karnakin temppelialueelle. Kaksi miehistä poistui autosta ja alkoi tulittaa kohti poliisia. Toisen poliisin kanssa yhteen ottaneista hyökkääjistä kerrotaan kuolleen ja toisen haavoittuneen vakavasti.  

Kolmas mies onnistui ylittämään esteen ja räjäytti itsensä temppelin parkkipaikalla.

Egyptin valtion uutistoimiston mukaan hyökkääjien varsinaisena kohteena olisi ollut turisteja kuljettanut linja-auto. Mikään taho ei ole vielä ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta hyökkääjien epäillään kuuluvan ääri-islamistiryhmään.

Turismi on yksi Egyptin suurimmista tulonlähteistä. Viime viikolla aseistautuneet miehet ampuivat kaksi egyptin poliisin jäsentä lähellä Gizan pyramideille johtavaa tietä.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme