Mainos
Mainos

Itsemurhat lisääntyneet Venäjän armeijassa

Itsemurhat ovat lisääntyneet Venäjän armeijassa. Kymmenien tapausten taustalla arvioidaan olevan sotilaiden esimiesten harjoittama simputus.

Sotilaiden itsemurhat ovat lisääntyneet roimasti Venäjän armeijassa.

Venäjän armeijan mukaan 109 sotilasta on tehnyt itsemurhan tämän vuoden alkupuoliskolla. Luku on 38 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana, kertovat BBC:n verkkosivut.

Venäjän armeijan ylimmän syyttäjän Aleksandr Savenkovin mukaan ainakin 60 itsemurhatapauksista johtui sotilaiden esimiesten harjoittamasta simputuksesta. Hänen mukaansa rikostutkinnat tapauksista ovat käynnissä syyllisten saamiseksi oikeuden eteen. Lisäksi armeijassa kukoistaa korruptio ja petokset, sanoi Savenkov toimittajille Moskovassa.

Virallisten tietojen mukaan yli 7000 sotilasta tuomittiin erilaisista rikoksista viime vuonna. Savenkovin mukaan myös 420 varusmiestä on kuollut muissa kuin taistelutilanteissa tänä vuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme