Mainos
Mainos

Itsemurhissa kuolee enemmän kuin sodissa ja murhissa

Kansainvälisen itsemurhien ehkäisyjärjestön mukaan itsemurhaluvut saataisiin laskuun, jos ihmisten mahdollisuuksia päästä käsiksi aseisiin sekä lääkkeisiin kyettäisiin vähentämään

Itsemurhissa kuolee enemmän ihmisiä vuosittain kuin murhien ja sotien myötä yhteensä, asiantuntijat sanovat. Suurin osa itsemurhista voitaisiin välttää, jos Maailman terveysjärjestön WHO:n mielenterveysasiantuntijaa Jose Manoel Bertolotea on uskominen. Hänen mukaansa 20-60 miljoonaa ihmistä yrittää vuosittain itsemurhaa, mutta vain miljoona yrittäneistä vie hengen itseltään.

Kansainvälisen itsemurhien ehkäisyjärjestön IASP:n puheenjohtajan Brian Misharan mukaan itsemurhaluvut saataisiin laskuun, jos ihmisten mahdollisuuksia päästä käsiksi aseisiin sekä lääkkeisiin kyettäisiin vähentämään. Lisäksi alkoholismia, masennusta ja skitsofreniaa sairastavia ihmisiä tulisi hoitaa paremmin.

Misharan mukaan niissä valtioissa, joissa itsemurha on laitonta - kuten Singaporessa, Libanonissa ja Intiassa - itsetuhoisia ajatuksia kokevat ihmiset eivät hakeudu hoitoon yhtä todennäköisesti kuin muissa maissa, sillä he pelkäävät viranomaisten mahdollisia rangaistuksia.

Kansainvälistä itsemurhien ehkäisypäivään vietetään huomenna.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme