Mainos
Mainos

Itsenäistymiselle äänivyöry Etelä-Ossetiassa

Länsimaat eivät tunnusta kansanäänestystä, koska etnisten georgialaisten ei annettu äänestää.

Georgiasta irti pyrkivässä Etelä-Ossetiassa kansalaiset ovat asettuneet kannattamaan lähes yksimielisesti itsenäistymistä, kertoi keskusvaalilautakunnan johtaja maanantaina.

Kun yli kolme neljäsosaa äänistä oli laskettu, itsenäistymisen puolesta oli äänestänyt keskusvaalilautakunnan mukaan 99 prosenttia eteläossetialaisista.

Etelä-Ossetian presidentti Eduard Kokoity oli myös saamassa äänivyöryn presidentinvaaleissa. Alustavien tulosten mukaan 96 prosenttia äänestäjistä kannatti Kokoitya.

Länsimaat eivät tunnusta kansanäänestystä. Euroopan neuvoston edustaja sanoi, että vaalit olivat tarpeettomat ja epäoikeudenmukaiset, koska etnisten georgialaisten ei annettu äänestää.

Myöskään EU ei hyväksy kansanäänestystä eikä tunnusta sen tulosta. Unionin mukaan äänestys on ristiriidassa Georgian kansainvälisesti tunnustettujen rajojen kanssa eikä se ollut omiaan ratkaisemaan rauhanomaisesti Georgian ja Etelä-Ossetian välistä kiistaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme