Mainos
Mainos

Ivanka Trumpin ja John F. Kennedyn huippukoululla synkkä menneisyys - seksuaalista häirintää vuodesta toiseen

Yhdysvaltalainen eliittikoulu on julkaissut raportin, jossa kerrotaan koulussa vuosikymmenten ajan tapahtuneita seksuaalisia häirintätapauksia.

Connecticutilaista Choate Rosemary Hall -sisäoppilaitosta ovat käyneet muun muassa nykyisen presidentin Donald Trumpin  Ivanka-tytär sekä entinen presidentti John F. Kennedy.

Koulu joutui tekemään raportin, kun julkisuuteen oli vuotanut tietoja häirintätapauksista. Aihe on ollut esillä myös siksi, että monissa muissakin eliitin yksityiskouluissa on kerrottu tapahtuneen häirintää. 

Seksuaalista häirintää on raportin mukaan tapahtunut eniten 1980-luvulla ja muutama tapaus myös 2010-luvulla. Raportti lähtee jo 60-luvulta.

Suutelua ja yhdyntöjä

Häirinnän kohteena on ollut sekä miehiä että naisia. Raportin mukaan häirintä on ollut "intiimiä suutelua ja intiimiä koskettelua". Lisäksi raportissa sanotaan, että koulussa on tapahtunut myös "seksuaalisia yhdyntöjä sekä pakotettuja yhdyntöjä".

Raportista kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja Boston Globe -lehti.

Raporttiin haastateltujen mukaan tapahtumat "ovat häirinneet heitä koko aikuiselämän ajan". Yhtäkään esitettyä tapausta ei aikanaan ole raportoitu poliisille.

"Haastatteluista ja koulun raporteista selviää, että toisinaan koulu toimi hyvin nopeasti ja päättäväisesti. Toisinaan taas koulu vastasi tapauksiin hitaasti ja salli opettajien jatkaa koulussa", raportti kertoo. Toisinaan seksuaalisesta häirinnästä kiinni jääneet opettajat pystyivät jatkamaan toisissa kouluissa.

Oppilas sai herpeksen opettajalta

Raportissa kerrotaan muun muassa espanjan opettajasta, joka oli pakottanut 17-vuotiaan naisoppilaan anaaliseksiin uima-altaassa koulun ollessa matkalla Costa Ricassa. Miesoppilas oli yrittänyt mennä väliin estämään tapahtuman. Opettaja sai potkut tapauksen vuoksi mutta pystyi jatkamaan opettajana toisessa koulussa.

Toisessa raportoidussa tapauksessa oppilas sai tiettävästi herpeksen englannin opettajaltaan ja kolmannessa tapauksessa opettaja kieltäytyi käyttämästä kondomia yhdynnöissä ja pakotti naisoppilaan käyttämään ehkäisypillereitä.

Koulun johtokunnan puheenjohtaja ja nykyinen rehtori julkaisi raportin julkistamisen jälkeen kirjeen, jossa hän pyysi tapahtuneita anteeksi ja sanoi raportin olevan "tuhoisa". 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme