Mainos
Mainos

Ivanov: Asetarkastajat nopeasti Irakiin

Venäjä haluaa YK:n asetarkastajien palaavan Irakiin mahdollisimman pian, ilmoitti ulkoministeri Igor Ivanov tänään Britannian ulkoministerille Jack Straw'lle puhelinkeskustelussa, kerrottiin Venäjän ulkoministeriön tiedotteessa.

Britannia pyrkii saamaan aikaan sovitteluratkaisun Irakin asetarkastuksia koskevasta päätöslauselmasta, joka esiteltäneen YK:n turvallisuusneuvostolle viikon kuluessa.

Venäjän apulaisulkoministeri Juri Fedotov sanoi aiemmin päivällä uutistoimisto Itar-Tassille, että Venäjä vastustaa tiukasti Yhdysvaltain vaatimusta päätöslauselmasta, joka sallisi rankaisutoimet heti, jos Irak rikkoo päätöslauselmaa. Fedotov tähdensi, että turvallisuusneuvoston on päätettävä jatkotoimista, jos Irak rikkoo päätöslauselmaa.

Fedotovin mukaan edelleen on vakavia erimielisyyksiä turvallisuusneuvoston viiden pysyvän jäsenen kesken, vaikka jonkin verran edistystä kohti yhteisymmärrystä on saavutettu. Tärkeintä hänen mukaansa on se, kuka päättää, noudattaako Irak päätöslauselmaa, ja jos se ei noudata, mitkä ovat seuraukset.

(MTV3-STT-AFP-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme