Mainos
Mainos

Jääkarhu ja virtahepo vaarantuneita eläimiä

Maailman luonnonsuojeluliiton uudistetulla uhanalaisten lajien listalla uusia tulokkaita on yhteensä 530.

Jääkarhu ja virtahepo on luokiteltu vaarantuneiksi eläimiksi Maailman luonnonsuojeluliiton (IUCN) uudessa uhanalaisia lajeja koskevassa selvityksessä.

Jääkarhua uhkaa ilmastonmuutos, ja sen elinalueiden arvioidaan kutistuvan jäiden sulaessa 30 prosenttia tulevien 45 vuoden aikana.

Virtahevon uhanalaisten listalle nosti se, että Kongon demokraattisen tasavallan virtahevot on metsästetty vähiin. Metsästystä ei ole rajoitettu, ja kanta on kutistunut 95 prosentilla vuoden 1994 jälkeen, järjestö kertoi.

Uudistettu niin sanottu Red list -luettelo uhanalaisista lajeista julkistettiin tänään. Listalla on yli 16 000 eläintä ja kasvia. Uusia tulokkaita on 530. Edellinen arvio tehtiin kaksi vuotta sitten.

UCN on kansalaisjärjestöjen ja valtiojäsenten muodostama liitto. Se edistää luonnonsuojelua ja luonnonvarojen ekologisesti kestävää käyttöä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme