Mainos
Mainos

Jääkarhu Knut juhlii 1-vuotissyntymäpäiväänsä

Päivänsankarille oli tarjolla hedelmä- ja vihanneskakun lisäksi coissanteja ja viinirypäleitä. Tuhansien onnittelijoiden odotettiin vierailevan Berliinin eläintarhassa.

Saksan tunnetuin jääkarhu Knut juhlii tänään 1-vuotissyntymäpäiväänsä.

Berliinin eläintarha tarjosi päivänsankarille tuoreista hedelmistä ja vihanneksista tehdyn syntymäpäiväkakun. Tarjolla on myös Knutin lempiherkkuja eli croissanteja ja viinirypäleitä.

Tuhansien vierailijoiden odotettiin käyvän tänään onnittelemassa 110-kiloista jääkarhua. Myös paikalliset leipomot ovat huomioineet Knutin ensimmäisen syntymäpäivän leipomalla 2 metriä pitkän kakun, jota myytiin eläintarhan kävijöille.

Knut astui julkisuuteen viime maaliskuussa jouduttuaan emonsa hylkäämäksi. Jotkin eläinsuojelujärjestöt vaativat pennun lopettamista, koska luonnossakin emonsa hylkäämä pentu menehtyisi. Eläintarha kuitenkin päätti toisin ja piti Knutin hengissä tuttipulloruokinnalla.

Knut-karhu saa nauttia tulevaisuudessakin julkisuudesta, sillä se on valittu ensi vuonna Berliinissä pidettävän ilmastokokouksen maskotiksi.

(MTV3-EBU)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme