Mainos
Mainos

Jääkarhujen ahdingosta kertonut tutkija pidätettiin virasta

Väitteet jääkarhujen ahdingosta esittänyt tutkija Charles Monnett on pidätetty virasta Yhdysvalloissa. Luonnonvaraisia eläimiä tutkiva biologi ei toistaiseksi saa hoitaa tehtäviään, koska lehtitietojen mukaan hänen rehellisyyttään tutkitaan.

Tutkinnasta kertovat muun muassa Guardian, The New York Times ja The Telegraph. Monnettin virasta pidättänyt virasto ei ole suostunut kertomaan tarkemmin tutkinnan syistä.

Ympäristöalan työntekijöiden etuja ajava ryhmä arvelee, että selvitykset liittyvät Monnettin artikkeliin jääkarhujen hädästä. Toisaalta esimerkiksi Guardianin saamien tietojen mukaan tutkinnalla ei ole mitään tekemistä kohutun julkaisun kanssa.

Monnett sähköisti keskustelun ilmastonmuutoksesta, kun hän vuonna 2006 raportoi havainneensa Pohjoisella jäämerellä kuolleita jääkarhuja. Hän väitti karhukannan olevan vaarassa nimenomaan jäätiköiden sulamisen takia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme