Mainos
Mainos

VIDEO: Jäämyrsky jähmetti Yhdysvaltojen eteläosia

Yhdysvaltojen eteläisiä osavaltioita riepottanut jäämyrsky on aiheuttanut valtavia liikenneruuhkia ja katkaissut sähköt sadoiltatuhansilta kotitalouksilta. 

Pohjois- ja Etelä-Carolinan sekä Georgian osavaltioissa on kuollut yhteensä 12 ihmistä.

Presidentti Barack Obama on julistanut hätätilan Georgiaan ja Etelä-Carolinaan. Pohjois-Carolinen kuvernööri Pat McCrory on kehottanut ihmisiä välttämään ajamistä jäisillä teillä ja pysyttelemään sisätiloissa – vaikka se merkitsisi yöpymistä työpaikalla.

– Etelä-Carolinassa on ollut koko talven tavanomaista kylmempää. Koko itäinen ja kaakkoinen osa Yhdysvaltoja on kuulunut kylmien, pohjoisten ilmavirtausten piiriin. Alueelle on päässyt valumaan lähes arktista ilmamassaa Kanadasta saakka, kertoo MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas

– Jäämyrskyksi kutsutaan jäätävää sadetta silloin, kun alijäähtyneen veden kertymät ovat niin suuria, että ne voivat muodostaa jopa 10 senttimetrin kerrostumia. Sähkötolppien ja puiden päälle kertyvä taakka on raskas, Mäntykannas selittää. 

Kun lämpötila maan pinnalla on pakkasen puolella, niin alijäähtynyt sade kiinnittyy ja jäätyy nopeasti. Pakkaset Etelä-Carolinassa eivät ole kovinkaan tavallisia. 

Talvimyrsky suuntaa seuraavaksi kohti Yhdysvaltojen koillisosia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme