Mainos
Mainos

Jaanilinnaan kuiva uusi vuosi

Viron rajan itäpuolella sijaitsevalle Jaanilinnalle eli Ivangorodille on kaikista neuvotteluista ja sopimuksista huolimatta tulossa kuiva uusi vuosi. Narvan vesilaitos on nimittäin päättänyt, että se ei enää jousta veden toimittamisessa naapuriin.

Yhtiön toimitusjohtaja Aksel Ers kertoo, että Jaanilinnan vesivelat ovat nousseet jo lähes seitsemään miljoonaan markkaan eli noin kolmannekseen yhtiön koko vuosivaihdosta. Hänen mukaansa yhtiöillä ei ole enää taloudellisia mahdollisuuksia joustaa ja siksi jyrkkä päätös on ainoa vaihtoehto.

Jo tällä hetkellä Jaanilinnan vesitilanne on erittäin vaikea, sillä Narva on kiertänyt vesihanat lähes kiinni. Vettä toimitetaan Ersin mukaan vain neljänneksen normaalitarpeesta. Tämä merkitsee, että paine riittää nostamaan veden vain ensimmäiseen kerrokseen. Myöskään jätevesien puhdistamisesta ei ole tehty sopimuksia. Jaanilinna onkin jo jonkin aikaa laskenut jätevedet puhdistamattomina Narvajokeen ja sieltä edelleen Suomenlahteen.

Viron ja Venäjän hallitusten välisissä neuvotteluissa asiaa sivuttiin ja siihen etsittiin ratkaisua. Jaanilinna ehdottikin, että Narvan Vesi ottaisi velan maksuksi hiekkaa. Virolaisosapuoli kuitenkin kieltäytyi oudosta maksutarjouksesta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme