Mainos
Mainos

Jakovlevista uudelleen Pietarin kaupunginjohtaja

Pietarin asukkaat ovat valinneet Vladimir Jakovlevin uudelleen kaupunginjohtajaksi. Varhain aamulla julkistettujen ääntenlaskentatietojen mukaan Jakovlev on saamassa noin 73 prosenttia äänistä.

Pietarin talvipalatsi ja kaupunkikuvaa


Kun lähes 97 prosenttia äänistä oli laskettu, Jakovlevin päävastustajalle Igor Artemjeville oli menossa noin 18 prosenttia äänistä. Muiden kuuden ehdokkaan äänisaaliit vaikuttivat jäävän muutamiin prosentteihin. Jakovlevin äänisaaliin tuplaantuminen merkinnee sitä, että hänet valitaan uudelleen Pietarin kaupunginjohtajaksi suoraan ensimmäisellä kierroksella.

Vaali ratkeaa ensimmäisellä kierroksella, jos vähintään neljännes äänioikeutetuista kävi uurnilla ja voittaja saa yli puolet annetuista äänistä. Äänestysprosentti vaaleissa oli uutistoimisto Itar-Tassin mukaan 47,48. Jakovlevin äänisaalis on nyt kaksinkertainen vuoden 1996 vaaleihin verrattuna.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme