Mainos
Mainos

Brasilian pääsarjajoukkue lentoturmassa, kyydissä yli 80 ihmistä – pormestari: koneen polttoaine loppui

Kolumbiassa lähellä Medellinin kaupunkia on tapahtunut matkustajakoneen maahansyöksy. Uutistoimisto AFP:n mukaan kyydissä on Brasilian pääsarjassa pelaavan Chapecoense Real -jalkapallojoukkueen jäseniä.

Ainakin 75 ihmistä kuoli, kertovat viranomaiset. Koneessa oli 81 ihmistä, joista 72 on matkustajia ja 9 henkilökunnan jäsentä. Kone oli matkalla Boliviasta Medelliniin.

– Kyseessä on valtava tragedia, Medellinin pormestari Federico Gutierrez sanoi uutistoimisto AP:n mukaan paikallisen Blu Radion haastattelussa.

Ilmailuviranomaisten mukaan eloonjääneitä ollaan kuljettamassa pois turmapaikalta. Turman mahdollisesta uhrimäärästä ei heti ollut tietoa, mutta alustavien tietojen perusteella ainakin kymmenkunta ihmistä olisi selvinnyt turmasta. 

Ilmailuviranomaiset kertovat uutistoimisto Reutersille, että on väistämätöntä, että kuolleiden määrä nousee turmassa korkeaksi. Tarkkaa lukua hän ei kuitenkaan kyennyt antamaan.

Joutuiko kone myrskyn keskelle?

Bolivialaisen LaMia-lentoyhtiön kone (lento numero LMI2933) katosi AP:n mukaan tutkasta Campoalegren kaupungin yläpuolella.

Onnettomuuden syystä ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta turmapaikalla on AP:n mukaan kehno sää ukkosmyräköineen ja rankkasateineen.

– Ilmeisesti koneelta loppui polttoaine, läheisen kaupungin La Cejan pormestari Elkin Ospina kertoi AFP:lle.

Kone on mahdollisesti joutunut pysyttelemään ilmassa huonon sään takia.

Medellinin lentokenttäviranomaisten mukaan turmapaikalle ei pääse kuin maanteitse, koska sää on tällä hetkellä niin huono. Pelastustoimet on keskeytetty huonon sään takia.

Joukkueen historian suurin ottelu jäi haaveeksi

Vuonna 1973 perustettu Chapecoense Real nousi Brasilian jalkapallon pääsarjaan vuonna 2015. Tänä vuonna seura eteni Etelä-Amerikan Copa Sudamericana -turnauksen finaaliin, kukistamalla viime viikolla maineikkaan argentiinalaisseuran San Lorenzon.

Finaali oli tarkoitus pelata keskiviikkona Kolumbiassa paikallista Atletico Nacionalia vastaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme