Mainos
Mainos

Video: Jalkapallokentän kokoinen ilmalaiva putosi maahan – katkaisi sähköt tuhansilta

Liki jalkapallokentän kokoinen Yhdysvaltain armeijan ilmalaiva putosi keskiviikkona Montourin piirikuntaan Pennsylvaniassa, kertoivat viranomaiset.

Turma ei alustavien tietojen mukaan vaatinut henkilövahinkoja, mutta ilmalaivan perässään vetämät katkenneet kiinnityskaapelit katkaisivat tuhansien ihmisten sähköt.  

Ilmalaiva, joka normaalisti leijuu noin kolmen kilometrin korkeudessa, pääsi irti vaijereistaan armeijan tukikohdasta Marylandista hieman puolen päivän jälkeen paikallista aikaa.  

Ilmalaivoissa on tutka joka pystyy ilmasta valvomaan erittäin suurta aluetta, ja niiden tarkoitus on toimia varoitusjärjestelmänä muun muassa risteilyohjuksia vastaan.

JLENS-nimellä tunnettuja ilmalaivoja on kehitelty jo vuosikymmen ja ne ovat tulleet maksamaan liki kolme miljardia dollaria. Toistaiseksi vasta kaksi ilmalaivaa on saatu käyttöön.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme