Mainos
Mainos

Jalkapallon katselijoiden joukkomurha Ruandassa

Kapinalliset tappoivat 34 jalkapallon katselijaa Ruandassa viime sunnuntaina. Ihmiset olivat kokoontuneet hotelliin seuraamaan jalkapallon MM-kisojen loppuottelua.

Armeijan univormuihin pukeutuneet kapinalliset hyökkäsivät hotelliin 35 kilometrin päässä Ruandan pääkaupungista Kigalista. Hutuiksi epäillyt kapinalliset riehuivat hotellissa kolme tuntia ja tappoivat sekä hutu- että tutsikyläläisiä.

Hutukapinalliset vastustavat Ruandan hallitusta, jossa on tutsienemmistö. He vastustavat myös maltillisia hutuja. Viime joulukuusta asti he ovat iskeneet useisiin kohteisiin luoteisessa Ruandassa.

Lauantaina Ruandan armeijan edustaja kertoi, että loppuviikolla Luoteis-Ruandan yhteenotoissa oli kuollut noin 50 hutusissiä ja 1 ruandalainen sotilas. Uutistoimisto AFP kertoi eilen, että hutukapinalliset tappoivat heinäkuun alussa kaksi burundilaista avustustyöntekijää sekä 12 koululaista.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme