Mainos
Mainos

Jalkapallotähti tavoittelee Liberian presidentin virkaa

Länsiafrikkalainen Liberia valitsee tänään seuraajan Afrikan ensimmäiselle vaaleilla valitulle naispresidentille. Seuraajaehdokkaita on kaikkiaan parikymmentä, heidän joukossaan entinen jalkapallotähti George Weah. Ehdokkaista vain yksi on nainen.

Weah tavoitteli presidenttiyttä jo vuonna 2005, mutta hävisi tuolloin Ellen Johnson Sirleafille. Weah on valittu aikanaan sekä Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan vuoden pelaajaksi että Euroopan parhaaksi pelaajaksi.

Nobelin rauhanpalkinnolla vuonna 2011 palkittu Sirleaf ei perustuslain mukaan voi asettua ehdolle enää kolmannelle kaudelle.

Odotettavissa on, että vaaleissa päädytään järjestämään toinen kierros marraskuussa, koska kukaan ei saa ensimmäisellä kierroksella yli puolta äänistä. Ensimmäisiä virallisia tuloksia on luvassa kahden vuorokauden kuluttua.

Sisällissotien ja ebolaepidemian koettelema Liberia on yksi maailman köyhimpiä maita. Sirleafia on kiitelty maan tilanteen vakauttamisesta, mutta korruptiota hän ei ole saanut kuriin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme