Mainos
Mainos

Jälleen järkyttävä teko Berliinin metrossa: Nyt koditon sytytettiin tuleen – seitsemän pidätetty

Saksassa poliisi on pidättänyt seitsemän miestä epäiltynä murhan yrityksestä sen jälkeen kun nämä yrittivät sytyttää kodittoman tuleen, kertovat saksalaislehdet.

Maahanmuuttajataustaiset miehet sytyttivät kodittoman miehen palamaan Berliinissä 19. joulukuuta. Poliisi tutkii tapahtumia murhan yrityksenä ja on julkaissut turvakamerakuvia seitsemästä nuoresta miehestä.

Hirmuteko tapahtui Berliinissä Schönleinstraßen-metroaseman laiturilla. Miehet sytyttivät kodittoman palamaan ja pakenivat naureskellen junaan. Koditon sammutettiin nopeasti kauhistuneiden sivullisten toimesta, eikä mies saanut pahoja vammoja. Hänet sytytettiin tuleen ilmeisesti silloin, kun tämä yritti nukkua metro-aseman penkillä.

Epäillyt tekijät saatiin kiinni nopeasti. Heistä nuorin on vain 15-vuotias ja vanhin 21-vuotias. Spiegel-lehden mukaan kuusi epäillyistä on kotoisin Syyriasta ja yksi Libanonista. Lehti nostaa esille huolensa siitä, että tällaiset teot ovat omiaan nostamaan levottomuuksia niin yhteiskunnallisessa keskustelussa kuin kaduilla. 

Päätekijäksi poliisi epäilee 21-vuotiasta miestä, kertoo Bild-lehdelle Berliinin poliisin viestintäpäällikkö Thomas Neuendorf.

Berliinissä on tapahtunut muitakin vastaavia tekoja talven aikana. Vähän aikaa sitten maassa kohistiin tapauksesta, jossa nuori nainen potkaistiin, ilmeisesti maahanmuuttajataustaisten, nuorten toimesta alas metron rappusista. Nainen loukkaantui kädestään. Berliinin poliisi on kertonut tehneensä 17.12 pidätyksen tapaukseen liittyen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme